Breaking News

Kecelaruan Tabung Haji dari kacamata Tun M

Setuju dengan kenyataan Datuk Johari Abdul Ghani ini bahawa perumahan "high end" developer ini akan dijual harga unit rumah yang berjuta-juta keatas. Dengan harga RM2860 sekaki persegi bermakna Tabung Haji wajib menjual mininum RM2juta - RM5juta seunit untuk mendapat pulangan. Tabung Haji adalah milik orang Islam. Adakah majoriti orang Islam di Malaysia mampu membeli kondo RM2juta - RM5juta?

Tabung Haji tidak ada track record client list atau followers yang boleh membeli kondo kondo yang mahal mahal. Pengalaman Tabung Haji Properties hanya buat Rumah Teres, Rumah kedai dan apartment apartment SEDERHANA berbeza jika dibandingkan dengan pengalaman membina dan memasarkan unit unit kondo yang berjuta juta ringgit.

Kalau tak ada client list memang susah nak jual dan ini akan menyebabkan Tabung Haji akan rugi. Apabila unit unit ini tidak boleh dipasarkan, akhirnya akan menjadi seperti Bandar Enstek yang dibina oleh Tabung Haji iaitu hidup segan mati tak mahu.

Kesimpulan jika 1MDB tahu tanah ini adalah satu pulangan yang menguntungkan. Mengapa 1MDB sendiri tidak bangunkan tanah ini sendiri dan mengapa perlu menjual kepada Tabung Haji?

-Tun Dr Mahathir Mohamed‎

No comments