Breaking News

BANJIR : KENYATAN MEDIA YAB MENTERI BESAR KELANTAN


بسم الله الرحمن الرحيم

Kerajaan Negeri Kelantan amat mengharapkan semua rakyat sentiasa berdoa dan bermunajat menghadapi banjir yang agak luar biasa ini. Kerajaan sehingga sekarang masih memberi jaminan bahawa bekalan makanan kepada mangsa banjir yang berada di pusat pemindahan mencukupi dengan peruntukan yang telah disediakan dan Kelantan sehingga kini masih belum di isytihar darurat.

Bekalan telah disalurkan kepada 40 buah dapur rakyat yang akan bergerak dari pengkalan hadapan untuk turut membantu rakyat yang masih tidak berpindah. Saya berharap semua pihak, Kerajaan mahupun swasta termasuk mana-mana pihak dan juga sukarelawan agar dapat memindahkan mangsa yang  masih terperangkap terutama di Kuala Krai sebelum maghrib hari ini kerana dijangka air akan naik lagi. Diharap juga kepada rakyat yang tinggal berhampiran tepi sungai agar mengambil langkah cepat untuk berpindah segera memandangkan air semakin naik.

Kerajaan Negeri dengan ini turut memberi peluang kepada dermawan-dermawan termasuk ahli korporat, individu-individu yang ingin membantu mangsa banjir boleh menyalurkan bantuan kepada akaun BIMB Tabung Serambi Mekah: 03018010080024 dan apa sahaja keadaan yang mencemaskan boleh terus menghubungi ke Pusat Kawalan Operasi banjir Negeri ditalian 09-7481180.

YAB Ustaz Dato' Haji Ahmad Yakob
Menteri Besar Kelantan

Bertarikh: 2 Rabiul Awwal 1436 / 24 Disember 2014‎

No comments